Пілотний проєкт системи електронного кримінального провадження стартує 30 квітня - Офіс генпрокурора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пілотний проєкт системи електронного кримінального провадження стартує 30 квітня - Офіс генпрокурора

Казна та Політика
377
В антикорупційних органах 30 квітня стартує пілот системи електронного кримінального провадження eCase. Першими її протестують у Національному антикорупційному бюро, Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Вищому антикорупційному суді.
Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.
Пілот передбачає інтеграцію eCase з Єдиним реєстром досудових розслідувань та системами судових органів.
Цю систему вже представили членам Комітету з питань правоохоронної діяльності та представникам Офісу президента.
За словами заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова, проєкт, який розпочався ще у 2014 році за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI), є «важливим елементом розвитку та реформування органів прокуратури й сфери кримінальної юстиції».
У відомстві наголошують, що повна автоматизація «паперових» дій дає переваги для всіх учасників кримінального процесу. Так, прокуратура зможе контролювати хід розслідування та здійснювати процесуальне керівництво у режимі on-line.
Слідство оперативно отримуватиме та матиме можливість аналізувати дані, адже система оновлює всю інформацію на кожному етапі, планує time-management та календар завдань.
Свідки, підозрювані та їх представники також отримуватимуть необхідні документи в електронному форматі. Судді ж — матимуть доступ до системи навіть в умовах судового засідання для додаткового дослідження доказів та ключових позицій у провадженні.
За словами Мамедова, Офіс генпрокурора вже підготував зміни до законодавства, ухвалення яких може стати одним з кроків на шляху до діджиталізації країни у цілому, і кримінального процесу, зокрема.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас