Несплата за електроенергію тягне за собою загрозу дефолту операторів енергопостачання, - Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Несплата за електроенергію тягне за собою загрозу дефолту операторів енергопостачання, - Міненерго

Енергетика
1119
Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України попереджає, що несплата за електроенергію тягне за собою загрозу дефолту операторів енергопостачання. Про це повідомляє прес-служба міністерства.
Так, 2 квітня відбулася селекторна нарада, яку провели в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Віталій Шубін і голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк.
У нараді взяли участь НЕК “Укренерго”, державні підприємства “Оператор ринку”, “Гарантований покупець”, НАЕК “Енергоатом”, ПрАТ “Укргідроенерго” і керівництво комерційної дирекції операторів системи розподілу і постачальників універсальних послуг.
На селекторній нараді підкреслювалося погіршення платіжної дисципліни споживачів, в тому числі населення, підприємств житлово-комунального господарства та малих побутових споживачів.
“Наслідком збереження низької платіжної дисципліни споживачів може стати оголошення таких операторів системи розподілу і постачальників універсальних послуг “переддефолтного” і/або “дефолтного” стану, що призведе до неможливості закупівлі ними електричної енергії та послуг з передачі/розподілу електричної енергії і, відповідно, припинення постачання електричної енергії споживачам, в тому числі і населенню, що вплине на зростання соціальної напруженості в суспільстві”, – зазначено в повідомленні.
За результатами селекторної наради опрацьовуються пропозиції щодо мінімізації негативних тенденцій роботи ринку електричної енергії і поліпшення платіжного балансу суб’єктів електроенергетики.
Нагадаємо, раніше міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов розповів про ризики несплати громадянами за житлово-комунальні послуги на час карантину, оголошеного в зв’язку з пандемією коронавірусу. За словами Чернишова, несплата може призвести до складнощів у роботі постачальників.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас