День фінансів, 3 квітня: про вплив кризи на ключові ринки України і новий макропрогноз на 2020 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 квітня: про вплив кризи на ключові ринки України і новий макропрогноз на 2020 рік

564
П’ятниця, 3 квітня: скільки заощаджень мають українці на період карантину, і коли очікувати “рестарт” економіки:
Оновлений макропрогноз на 2020 рік. Кабінет Міністрів опублікував оновлений макроекономічний прогноз на 2020 рік. Згідно з документом, прогнози уряду наступні: рівень інфляції збільшився з 5,8% до 11,6%, прогноз середньорічного курсу гривні змінено з 27 грн/$ до 29,5 грн/$, середньомісячна заробітна плата працівників брутто – 10,7 тис. гривень.
“Рестарт економіки”. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин буде продовжений після 24 квітня, але можливе його пом’якшення заради збереження економіки. Він визнав, що Україна не може собі дозволити не працювати два-три місяці поспіль, тому в кінці місяця можливе пом’якшення карантину.
Вплив економічної кризи на ключові сфери і ринки. Про це розповів СЕО Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олексій Дорогань у новому відео Finance.ua:
Держава в смартфоні: стати підприємцем можна за 10 хвилин. Президент Зеленський повідомив про те, що на запущеному Міністерством цифрової трансформації порталі «Дія» вже доступні онлайн 27 публічних послуг.
Заощадження українців на період карантину. Майже половина українців (40%) не мають фінансових заощаджень на період карантину. Про це сказано в дослідженні аналітичної компанії Research&Branding Group. Лише у 17 % українців є кошти на місяць карантину.
Кредитні канікули для клієнтів банків. Як повідомляють банкіри, банки готові надавати кредитні канікули тільки надійним клієнтам і тільки тим, хто постраждав від карантину, а умови кредитних канікул у кожному банку будуть свої. При цьому в Національному банку запевнили, що не буде обмеження на зняття депозитів для населення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас