День фінансів, 2 квітня: плани Зеленського залишити заробітчан в Україні та пом'якшення для ФОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 квітня: плани Зеленського залишити заробітчан в Україні та пом'якшення для ФОП

1182
Четвер, 2 березня. Як президент планує залишити заробітчан в Україні, і кому дозволили працювати під час карантину.
Зеленський придумав, як залишити заробітчан в Україні. Президент України закликав уряд розробити механізм, який дозволить всім заробітчанам залишитися працювати в Україні після закінчення карантину. За словами Президента, заробітчани можуть продовжити програму “Велике будівництво”. “Тисячі кілометрів нових доріг та інфраструктурні об’єкти дадуть той необхідний імпульс для економічного розвитку і створять нові робочі місця”, – зазначив Зеленський.
До речі, за підрахунками ексміністра Кабінету Міністрів України Дмитра Дубілета, в березні 2020 року через пандемію COVID-19 в Україну повернулися понад 270 тисяч українців.
Якого курсу очікувати. Прогноз Нацбанку. Протягом останнього тижня попит і пропозиція на іноземну валюту врівноважилися. Ситуація на валютному ринку є стабільною і контрольованою, тому в Нацбанку не очікують різкої зміни курсу гривні найближчим часом.
Ломбардам дозволили працювати в карантин. Уряд розширив перелік дозволеної під час карантину господарської діяльності. Кабмін дозволив: роботу всіх видів фінансових установ, у тому числі ломбардів і кредитних спілок, продаж запчастин для транспортних засобів, продаж добового молодняку свійської птиці. Також Кабмін рекомендував аптекам працювати цілодобово.
🔥 Finance.ua оновив “Рейтинг мікрофінансових організацій України”. 🏆 у ньому оцінюємо зручність і якість обслуговування в МФО. Цей рейтинг зробили тому, що онлайн-кредити стали досить популярною послугою. Клієнт оформляє кредит, не виходячи з дому, і отримує гроші протягом декількох хвилин. Тому ми і порівняли 61 компанію, а також визначили лідерів.
ФОП можуть не вести книгу обліку доходів. Але не всі. Під час карантину ФОП можуть вести облік доходів і витрат без використання книги обліку доходів, якщо ведення книги мало розпочатися після встановлення карантину. Водночас ФОП повинні внести дані про всі доходи та витрати, отримані та здійснені ними протягом карантину. Зазначимо, сьогодні на порталі “Дія” запустили комплекс електронних послуг для ФЛП.
Результати карантину для бізнесу. Союз українських підприємців опитав бізнес у різних регіонах країни про те, як вони оцінюють наслідки урядових заходів щодо захисту населення від коронавірусної інфекції COVID-19. Як показують результати, 29% респондентів вже припинили роботу під час карантину, 51% підприємств здатні протриматися всього 1 місяць, а кожен четвертий бізнес – витримати 2-3 місяці роботи в умовах карантину і не збанкрутувати.
Водночас в Нацбанку заявляють, що в України є весь інструментарій для протидії кризі і пом’якшення падіння економіки на тлі пандемії коронавірусу. Також в НБУ вважають, що Україні буде набагато легше пройти цей період за умови отримання фінансової допомоги від МВФ та інших офіційних кредиторів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас