Ракетобудівна компанія Virgin Orbit розробила компактний апарат для штучної вентиляції легенів (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ракетобудівна компанія Virgin Orbit розробила компактний апарат для штучної вентиляції легенів (фото)

Технології&Авто
848
Компанія Virgin Orbit, що займається будівництвом та запуском ракет, розробила компактний апарат для штучної вентиляції легенів. Пристрій створили у партнерстві з медичними дослідниками з Каліфорнійського та Техаського університетів.
Компанія планує налагодити масове виробництво цих апаратів та відправляти в лікарні США, щоб допомогти у лікуванні ускладнень від коронавірусу, передає cnbc.com.
“Це дуже проста і надійна конструкція, яку ми можемо донести до людей і до лікарень, які найбільше потребують таких пристроїв”, – каже керівник проєкту Кевін Загорські.
Ракетобудівна компанія Virgin Orbit розробила компактний апарат для штучної вентиляції легенів (фото)
Нова розробка Virgin Orbit стискає медичні Амбу-мішки, які допомагають пацієнтам з COVID-19 дихати. Апарати доставляють повітря в легені через насос, який розміщений в дихальному каналі. В США критично не вистачає таких пристроїв, через стрімке поширення коронавірусу.
Генеральний директор Virgin Orbit Ден Харт розповів, що у цій розробці компанія співпрацює з Управлінням з контролю за продуктами і ліками FDA. Наразі розробники чекають на погодження свого проєкту.
“Зазвичай ми працюємо над ракетними двигунами і системами запуску, які виводять супутники на орбіту. Але через ситуацію з COVID-19 ми звернулися до губернатора Каліфорнії і запитали: Що ми можемо зробити, щоб допомогти?” – розповів Ден Харт.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас