Суд США заборонив Telegram розподіляти Gram серед інвесторів з інших країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд США заборонив Telegram розподіляти Gram серед інвесторів з інших країн

Фінтех і Картки
676
Суддя Південного округу Нью-Йорка Кевін Кастел відхилив прохання Telegram про скасування тимчасової заборони на випуск токенів Gram для неамериканських інвесторів. Його не переконали запевнення відповідача, що монети не потраплять до рук резидентів США на вторинному ринку.
Судова тяжба Telegram і комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) триває вже півроку. Відомство стверджує, що під час токенсейлу Telegram продала незареєстровані цінні папери. Поворотним моментом стало рішення судді Кастела про тимчасову заборону на розподіл токенів від 24 березня.
Суд погодився з аргументами SEC, що за тестом Хауї цінним папером може вважатися схема, що складається з продажу SAFT-контрактів, розподілу токенів і запуску вторинного ринку.
Кастел підкреслив, що початкове рішення від 11 жовтня 2019 року містило заборону на розподіл токенів серед усіх інвесторів, і Telegram жодного разу не оскаржив таке формулювання до поточного моменту.
У коментарі для forklog.media юрист Гордон Ейнштейн розкритикував суд і заявив, що після запуску мережі не можна буде вважати токени Gram цінними паперами, навіть якщо вони і були такими до цього моменту.
Telegram вже оскаржила рішення суду. У компанії також переконані, що у SEC немає повноважень перешкоджати розподілу серед неамериканських інвесторів.
У відомстві парирували – Telegram не зможе контролювати торгівлю на вторинному ринку, в яку можуть бути залучені резиденти США. Аргументи комісії поставили під питання в юридичній фірмі Skadden, але суд став на бік регулятора.
Запуск Telegram Open Network повинен відбутися до 30 квітня, інакше Павлу Дурову доведеться повертати інвесторам кошти. Деякі з інвесторів, до речі, вже висловили готовність вийти з проєкту, а сторонні розробники обговорюють можливість запуску мережі без участі Telegram.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас