Microsoft представила поліпшену версію віртуальної реальності для сліпих (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft представила поліпшену версію віртуальної реальності для сліпих (відео)

Технології&Авто
323
Microsoft представила поліпшену версію віртуальної реальності для сліпих. У ній користувачі можуть рухати віртуальною палицею не тільки в горизонтальній площині, але і піднімати і опускати її. Це дозволило майже всім учасникам тестування пройти необхідну ділянку без зіткнень.
Про це йдеться в повідомленні Microsoft Research.
Вперше корпорація представила віртуальну реальність для сліпих і слабозорих людей в 2018 році – вона отримала назву Canetroller. Основний елемент системи – палиця, за допомогою якої користувач контактує з середовищем і визначає наявність перешкод в ній.
У палицю вмонтований вібромотор, який змушує її зупинятися при зіткненні з перешкодою. При контакті з тим чи іншим типом поверхні система передає користувачеві її специфічний звук — наприклад, як звучать кроки при ходьбі по тротуарній плитці або по асфальту.
Основним обмеженням системи було те, що палицю можна було рухати тільки в горизонтальній площині. Це сильно ускладнювало навігацію у великому просторі.
У новій версії дослідники розширили можливості палиці – тепер їй можна рухати як горизонтально, так і вертикально, а також підтягувати до себе. Це, за словами розробників, не тільки розширило діапазон взаємодій, але і дозволило ставити палицю перпендикулярно землі.
Нова система дозволяє імітувати контакт з різними поверхнями за допомогою встановленого в палицю вібромотора і заздалегідь записаного звуку.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас