Підприємства масово звертаються до ТПП, намагаючись всі свої негаразди обґрунтувати форс-мажором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємства масово звертаються до ТПП, намагаючись всі свої негаразди обґрунтувати форс-мажором

Особисті фінанси
2787
Торгово-промислова палата України відзначає істотне зростання звернень підприємств, які намагаються свої звичайні проблеми і невиконання зобов’язань обґрунтувати форс-мажором.
У таких випадках ТПП України на підставі норм чинного законодавства і за результатами аналізу документів відмовляє у видачі сертифікатів, що засвідчують наявність обставин форс-мажору.
«Торгово-промислова палата України захищає інтереси всього українського бізнесу. Ми вважаємо неприпустимими спроби великої кількості підприємців і підприємств, які намагаються посилатися на форс-мажорні обставини для ухилення від виконання зобов’язань перед партнерами – українським чи іноземним бізнесом, або фізичними особами. У цих випадках ми відмовляємо у видачі сертифікатів про наявність форс-мажорних обставин», – заявив президент ТПП України Геннадій Чижиков.
Важливий аспект в роботі ТПП полягає в аналізі умов укладених договорів на предмет відповідальності за невиконання зобов’язань і підстав звільнення від них, зокрема, в разі настання форс-мажорних обставин.
У ТПП України зазначають, що зниження кількості звернень в палату свідчить про здатність підприємців домовлятися про врегулювання ситуацій в кризових умовах.
«Отримання сертифікату про форс-мажор – право, а не обов’язок. Час карантину показав, що український бізнес свідомий, вміє домовлятися», – сказав Геннадій Чижиков.

Довідка Finance.ua:

Податкові канікули: для ФОПів і бізнесу ввели послаблення на час карантину.
  • З 1 березня по 30 квітня звільнено від сплати ЄСВ всіх ФОПів та тих, хто провадить незалежну професійну діяльність.
  • Тимчасово скасовуються штрафи та пеня за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності по ЄСВ.
  • Скасовується податок на комерційну нерухомість та землю.
  • З 1 березня по 31 травня бізнес звільняється від основних штрафів та пені за порушення податкового законодавства.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас