У лютому індекс споживчих цін знизився на 0,3% – НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У лютому індекс споживчих цін знизився на 0,3% – НБУ

Казна та Політика
116
Національний банк України опублікував макроекономічний та монетарний огляд за березень 2020 року. Так, згідно з документом, у лютому 2020 року споживча інфляція сповільнилася до 2,4% (з 3,2% у січні). У місячному вимірі індекс споживчих цін знизився на 0,3%.
Як зазначається в звіті, така поведінка інфляції обумовлена подальшим зміцненням національної валюти, а також зниженням вартості цін на енергоносії. Також на це вплинула велика пропозиція продуктів харчування, яка склалася на ринку України.
У лютому 2020 року поглибилися темпи падіння вартості продукції в промисловості (на 6,2%), не лише через зниження цін на нафту та газ на світовому ринку, а й через зменшення попиту на енергоносії завдяки теплій погоді.
У звіті також йдеться про те, що на тлі економічної кризи, яку було спровоковано боротьбою з пандемією коронавірусу, Нацбанк розпочав довгострокове рефінансування банків терміном на 5 років. Це дасть змогу підтримати процес банківського кредитування бізнесу та населення у національній валюті, а також стане додатковою гарантією підтримки ліквідності фінансових установ.
За матеріалами:
Урядовий кур’єр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас