Для пошуку людей із коронавірусом створили “пандемічний безпілотник” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для пошуку людей із коронавірусом створили “пандемічний безпілотник”

Технології&Авто
521
Університет Південної Австралії (UniSA) разом із канадською компанією Draganfly Inc створили «пандемічний безпілотник», здатний виявляти людей з інфекційними респіраторними захворюваннями.
Про це повідомляється на сайті UniSA.
«Безпілотник буде обладнаний спеціалізованою системою датчиків та автоматичного аналізу відеоінформації, яка може відстежувати температуру, серцебиття та частоту дихання, а також виявляти людей, що чхають і кашляють у натовпах, офісах, аеропортах, на круїзних судах, у будинках для догляду за літніми людьми та інших місцях, де групи людей можуть працювати або збиратися», – йдеться у повідомленні.
Ця технологія була вперше представлена у 2017 році головою кафедри сенсорних систем професором Яваном Чалем та його колегами Алі аль-Наджі і Асанкой Перерою. Науковці продемонстрували здатність вимірювати частоту серцевих скорочень і дихання для виявлення кашлю і чхання на відстані до 10 метрів.
Як зазначається, дана технологія може бути життєздатним інструментом скринінгу під час пандемії COVID-19.
«Він може виявити не всі випадки, але може бути надійним інструментом для виявлення наявності захворювання в місці чи в групі людей», – заявив Чал.
Тепер компанія Draganfly Inc хоче «негайно почати інтеграцію комерційних, медичних і державних замовників».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас