BMW придумала кермо, яке змінює форму під час руху (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW придумала кермо, яке змінює форму під час руху (фото)

Технології&Авто
1509
Компанія BMW розробляє кермо, здатне механічно змінювати форму.
Патент органу управління, що трансформується, виявило видання AutoExpress.
Нове кермо, здатне “перетворюватися” з круглого на овальне під час руху, потрібне для попередження водія про перехід від автономного режиму управління до ручного.
Німецьку марку спонукало на розробку механічно трансформованого керма дослідження Стендфордського університету, проведене в 2017 році. Вчені протестували дві системи оповіщень про перехід від автономного до ручного режиму руху – перша група водіїв випробовувала роботизоване кермо зі змінною геометрією, друга група випробовувала традиційну систему світлодіодної індикації.
BMW придумала кермо, яке змінює форму під час руху (фото)
Виявилося, що механічна трансформація керма набагато ефективніша за візуальні попередження. Оскільки системи автономного водіння вимагатимуть втручання водія в екстрених ситуаціях, час реакції на оповіщення критично важливий.
BMW придумала кермо, яке змінює форму під час руху (фото)
Патент BMW – другий крок до впровадження трансформованих органів управління. Минулого року баварська фірма поділилася подробицями про кермо полігональної форми, яке не загороджує панель приладів і полегшує процес посадки/висадки з автомобіля. Тепер напрацювання закріплені документально.
BMW придумала кермо, яке змінює форму під час руху (фото)
Очікувати, що інноваційне кермо дебютує разом з серійною версією BMW iNEXT в 2021 році не варто: ймовірно, технологія стане обов’язковою для автомобілів німецької марки через кілька років.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас