Японцям доведеться отримувати права для управління дронами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японцям доведеться отримувати права для управління дронами

Світ
278
Уряд Японії планує створити систему ліцензування для експлуатації безпілотних літальних апаратів, коли рейси знаходяться за межами прямої видимості оператора.
Про це виданню Kyodo повідомило джерело з урядових кіл.
Джерело повідомляє, що ця пропозиція випливає з того, що уряд сподівається на більш широке використання безпілотних транспортних засобів для таких цілей, як доставка предметів першої необхідності і ліків або надання допомоги патрулям безпеки в районах зі старіючим населенням.
Ліцензія, яка, як сподівається уряд, буде введена в 2022 фінансовому році, буде обмежена за віком і вимагатиме від операторів складання письмового і практичного іспиту. Ліцензії будуть дійсні тільки протягом певного періоду часу і повинні бути продовжені. Незаконне використання дронів призведе до анулювання або призупинення дії ліцензії.
За словами джерел, приватно-державна група, яка обговорює питання про те, як полегшити використання безпілотників, запропонує систему ліцензій у звіті, який повинен бути виконаний у вівторок. Уряд планує завершити деталі і представити законопроєкт про перегляд закону про цивільну авіацію до парламенту в наступному році, повідомили вони.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас