Через "антикризовий" закон місцеві бюджети втратять 12 мільярдів — Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через "антикризовий" закон місцеві бюджети втратять 12 мільярдів — Кличко

Казна та Політика
344
Мер Києва Віталій Кличко вважає, що ухвалений напередодні Верховною Радою “антикризовий” закон (законопроект №3275) призведе до втрати місцевими бюджетами 12,4 млрд грн, з яких Київ втратить 1,6 млрд грн.
Про це він повідомив на онлайн-брифінгу у вівторок.
“По суті це грабіж місцевих бюджетів. Незважаючи на позицію Президента і прем’єра, яку вони задекларували на зустрічі з мерами, депутати не прислухалися до місцевих громад й ухвалили законопроект, в якому передбачили несправедливі умови для бізнесу і забезпечили великому бізнесу надприбутки”, – сказав Кличко.
Мер зазначив, що з огляду на внесені зміни до податкового законодавства місцеві бюджети втратять щонайменше 12,4 млрд грн.
“Тільки втрати бюджету столиці в умовах боротьби з коронавірусом становитимуть майже 1,6 млрд грн”, – додав Кличко.
Він наголосив, що така ситуація призведе до того, що у громад не буде коштів для зарплат медикам, вчителям, соцпрацівникам і співробітникам транспорту.

Довідка Finance.ua:

  • 30 березня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт № 3275 про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019).
  • Закон вносить зміни до Податкового, Митного і Цивільного кодексів, Кодексів законів про працю, про адміністративні правопорушення, до законів “Про зайнятість населення”, “Про банки і банківську діяльність”,
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас