В уряді розповіли, як боротимуться з кризою у промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді розповіли, як боротимуться з кризою у промисловості

Казна та Політика
495
Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко назвав два напрямки, які уряд розвиватиме для того, аби стимулювати українську промисловість.
Про них Петрашко повідомив в ефірі програми «Свобода слова».
Так, за словами міністра, уряд може стимулювати промислове виробництво шляхом здійснення державного замовлення на промислову продукцію.
«Першочергово ми вже працюємо над тим, яким чином долучити державний ресурс, який зараз іде через державні закупівлі, а це 640 млрд грн, через розподіл бюджету, для того, щоб стимулювати виробництво в Україні, даючи замовлення українським чи іноземним компаніям, які мають виробництво або значну локалізацію виробництва в Україні», — заявив Петрашко.
Другий напрям протидії кризі у промисловості — дешеві кредитні ресурси. За словами Петрашка, саме через відсутність доступу до дешевих кредитів українські промисловці програють у боротьбі зі своїми європейськими конкурентами.
«Криза нашої промисловості почалася досить давно, через те, що українські підприємства були позбавлені доступу до адекватних кредитних умов, що суттєво погіршило їхні конкурентні умови з їхніми контрагентами в країнах ЄС чи США», — зазначив міністр.
За його словами, уряд планує розвивати програми дешевого кредитування промисловості, а також співпрацювати з Нацбанком для того, аби забезпечити промисловість доступом до дешевих грошей.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас