Єрмак розповів, коли в українських аптеках з'являться маски — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єрмак розповів, коли в українських аптеках з'являться маски

Казна та Політика
3101
Україна планує збільшити кількість ПЛР-тестів на новий коронавірус до мільйона, а маски до аптек мають передати вже за тиждень.
Про це 30 березня заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.
За його словами, з Китаю та Південної Кореї вже привезли 250 тисяч тест-систем, розпочато і вітчизняне виробництво тестів.
“Загалом плануємо довести кількість ПЛР-тестів до 1 мільйона. Я вже не кажу про експрес-тести та різноманітне медичне обладнання. Цього тижня залучимо додаткові літаки, тож об’єми поставок з-за кордону суттєво збільшаться”, – йдеться у повідомленні Єрмака у FACEBOOK.
Окрім цього, керівник ОП додав, що наразі вкрай важливо забезпечити усім необхідним медиків та працівників інших ключових галузей. Так,  з-за кордону доставлено 380 тисяч респіраторів, 45 тисяч захисних костюмів та інших захисних засобів. А от пересічні українці маски отримають наступного тижня – їх передадуть до аптек.
“Нещодавно медичні маски були доставлені до військових шпиталів Києва, Харкова, Одеси, Дніпра та Львова. А за тиждень мільйони додаткових медичних масок будуть спрямовані не лише до лікарень та військових частин, а і до аптек країни”, – написав Єрмак.
Збільшити виробництво засобів захисту мають і українські виробники.
“Ми постійно відслідковуємо ситуацію в усіх регіонах та допомагаємо їм вирішувати проблеми. Наприклад, триває робота для недопущення значного зростання цін на продукти першої необхідності”, – додав Єрмак.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас