Кабмін посилює карантинні заходи через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін посилює карантинні заходи через коронавірус

Казна та Політика
2110
Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця про посилення карантинних заходів через коронавірус.
Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні уряду 29 березня, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.
Прийнята постанова передбачає, що на людей, які мали контакт з хворим на коронавірус (COVID-19) або хворіють COVID-19 і не потребують госпіталізації, покладається обов’язок дотримуватися режиму самоізоляції з метою запобігання поширенню хвороби в Україні.
Ті, хто відвідував країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді згідно з ситуаційними звітами ВООЗ, підлягають обсервації (ізоляції) протягом 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.
Обласні та Київська міська державні адміністрації повинні забезпечити облаштування спеціальних установ для організації обсервації, транспортування до них людей, які їй підлягають, а також медичний нагляд за ними.
Крім того, постанова передбачає, що до 5 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України має розробити і впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас