"ArcelorMittal Кривий Ріг" за 5 років спрямує $1,5 млрд на розвиток компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ArcelorMittal Кривий Ріг" за 5 років спрямує $1,5 млрд на розвиток компанії

Фондовий ринок
1360
Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (АМКР, Дніпропетровська обл.) має намір в 2020-2025 роках направити $1,5 млрд на модернізацію виробництва і розвиток компанії.
“У нас є загальний план з інвестицій. Вже зараз можна сказати, що ми, ймовірно, витратимо близько $1,5 млрд на інвестиції протягом найближчих п’яти років. Ці кошти мають різне призначення. Перш за все, є інвестиції, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – в це ми вкладемо $700 млн, що передбачає реалізацію спеціальних інвестпроєктів. Наприклад, будівництво нової фабрики окомкування, яке ми планували розпочати вже цього року. На те, щоб повністю побудувати фабрику, знадобиться приблизно два роки”, – сказав генеральний директор “ArcelorMittal Кривий Ріг” Мауро Лонгобардо в інтерв’ю корпоративному виданню.
За його словами, на підприємстві буде модернізуватися доменна піч №9 і аглофабрика № 2.
“Тобто завершимо роботу, яка була розпочата ще кілька років тому. Також ми покращимо газовідвідну систему в конвертерному цеху. Звісно, у нас є й інші інвестиції, назвемо їх довгостроковими – спрямованими в майбутнє. Ми будемо намагатися поліпшити ситуацію в гірничому департаменті підприємства, тому що він є ключовим у нашій справі. Там ми побудуємо хвостосховища, яких нам вистачить, принаймні, ще на 20 років. Додатково в гірничій галузі ми намагаємося поліпшити якість нашої продукції. Маємо плани і щодо отримання вмісту заліза на рівні 68% в залізній руді, і це збільшить нашу продуктивність”, – пояснив топ-менеджер.
Остання частина інвестиційного плану пов’язана з удосконаленням технології виробництва. Зараз компанія продає типову продукцію, але є план щодо поліпшення і розширення нашого портфеля. Це дозволить підприємству стати більш конкурентоспроможним на різних ринках.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас