В Британії саджатимуть тих, хто умисно заражає коронавірусом працівників екстрених служб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Британії саджатимуть тих, хто умисно заражає коронавірусом працівників екстрених служб

Світ
705
Королівська прокурорська служба Великобританії (CPS) заявила, що людей, які спеціально кашляють на працівників екстрених служб щоб заразити їх коронавірусом, можуть відправити до в’язниці на два роки. Про це повідомляє Independent.
Мова йде про працівників поліції, медиків та тих, хто працює «на передньому краї». Навмисний кашель на них вважатиметься злочином проти них.
Відповідні кроки були здійснені на тлі численних повідомлень про те, що люди, які заявляли, що хворі на коронавірус, навмисно кашляли на поліцейських та працівників магазинів.
Очільник британської прокуратури Макс Хілл заявив, що працівники екстрених служб є «як ніколи важливими, коли суспільство об’єднується для боротьби з пандемією».
«Тому я був вражений повідомленнями про те, що люди, які стверджують, що мають COVID-19, навмисно кашляють на поліцейських та інших працівників, які працюють на передньому краї».
Напади, здійснені проти працівників екстрених служб в країні каратимуться позбавленням свободи терміном до двох років, в той час, як спроба зараження звичайних людей – максимум шестимісячним ув’язненням. Однак термін також може бути збільшено до двох років, якщо злочин здійснювався по причинам расової або релігійної нетерпимості.
Поліція також отримала право арештовувати людей або штрафувати їх за порушення правил карантину, впроваджених в Британії .
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас