"Битва" за вертолітний майданчик Януковича триває — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Битва" за вертолітний майданчик Януковича триває

Фондовий ринок
1127
У вересні 2019 року Київський апеляційний суд Києва скасував арешт конгрессно-виставкового центру “Парковий”, який ще називають “вертолітним майданчиком Януковича”. Власником “Паркового” є фірма “Амадеус Ко”. У 2019 р. компанія змінила кінцевого бенефіціара, яким стала мати колишнього депутата від БПП Максима Єфімова.
І якщо раніше “Амадеус Ко” судився з АРМА і “Центром організації дорожнього руху” за право керувати “Парковим”, то сьогодні вже судиться з ФК “Динамо” – за право користування земельними ділянками, на яких КВЦ, власне, і побудований. Про це свідчать судові рішення, доступні в Єдиному реєстрі судових рішень, передає УНН.
Так, ТОВ ФК “Динамо” (Київ) подав позов проти ТОВ “Амадеус Ко”. Домагається права користуватися двома земельними ділянками (2,07 га і 0,11 га), розташованими на Парковій дорозі, 16-А.
У 1981 році виконком Київради передав у тимчасове користування “Динамо” 1,5 га на Парковій дорозі для облаштування навчально-тренувального поля для стрільби з лука.
У 1996 році БТІ видало клубу реєстраційне посвідчення на домоволодіння (майданчик для стрільби з лука, гараж). Але в 2001 році Київрада скасувала рішення виконкому від 1981 року.
Клуб “Динамо” заявив, що це завадило йому отримати документи, що засвідчують право власності або право користування ділянкою.
Надалі, за твердженням “Динамо”, клуб неодноразово звертався до Київради з проханням оформити документи і передати ділянку йому в оренду.
У 2008 році Печерський райсуд столиці навіть визнав протиправною бездіяльність чиновників і зобов’язав Головне управління земельних ресурсів КМДА вжити заходів для підготовки та оформлення документів про передачу ділянки в оренду “Динамо”. Однак, відведення землі клубу так і не відбулося.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас