Китай робить ставку на 5G, сподіваючись швидко відновитися після коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай робить ставку на 5G, сподіваючись швидко відновитися після коронавірусу

Світ
663
Уряд Китаю активно діє з метою відновити виробництво на місцевих заводах. Було вжито заходів з надання допомоги галузям, найбільш сильно постраждалим від заходів боротьби з коронавірусом, а особливий акцент робиться на сектор 5G в надії, що мережі нового покоління стануть каталізатором зростання.
Китай зараз повним ходом намагається наростити виробництво на всіх рівнях, щоб послабити наслідки соціальної тривожності, викликаної карантином міст, обмеженнями на поїздки, а також нестачею робочої сили і матеріалів. У більшості галузей промисловості Китаю показники відновлення виробничих потужностей досягли 60 % або навіть вище ніж 70% в порівнянні зі станом на кінець лютого, при цьому є всі шанси, що вже до кінця березня відновлення виробництва досягне 90% і більше.
Тим не менш, центральний уряд Китаю підтвердив, що країна також повинна прискорити будівництво та розгортання 5G та іншої нової інфраструктури, щоб прискорити відновлення національної економіки, що постраждала від вірусу. Китай також хоче, щоб мережі 5G поглибили інтеграцію з низкою галузей на кшталт виробництва, медичного обслуговування та освіти, а також вимагає, щоб місцеві стільникові оператори розробили нові програми та послуги 5G, використовуючи досвід, отриманий в результаті нещодавніх зусиль зі стримування пандемії.
До початку лютого 2020 року три китайські оператори зв’язку ввели в дію 156 000 базових станцій 5G, а до кінця року планується розгорнути до 550 000 базових станцій 5G. До 2025 року загальний обсяг інвестицій Китаю в інфраструктуру і мережі 5G досягне 1,2 трлн юанів ($169,59 млрд). Крім того, величезні інвестиції в 5G, підтримувані переважно державою, ймовірно, залучать втричі більші за обсягом додаткові інвестиції з суміжних галузей.
Наступний етап зусиль Китаю щодо перезавантаження економіки включатиме заходи щодо стимулювання попиту на заміну смартфонів 5G, такі як субсидії на купівлю нових телефонів. Китайські виробники телефонів, користуючись швидкозростаючою інфраструктурою 5G і ймовірністю державних субсидій, прагнуть розробляти телефони 5G за ціною менше 3000 юанів (~$424), щоб значно розширити ринкову базу для нового сегмента.
Китайська академія інформаційних і комунікаційних технологій (CAICT) очікує, що комерційні операції 5G опосередковано дадуть віддачу в розмірі 24,8 трлн юанів (близько $3,5 трлн) в 2020-2025 роках з точки зору обсягів економічного виробництва.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас