Рецесія у світовій економіці в 2020 році буде такою ж або гіршою, ніж у 2008 році - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рецесія у світовій економіці в 2020 році буде такою ж або гіршою, ніж у 2008 році - МВФ

Світ
839
Міжнародний валютний фонд очікує зниження світової економіки в 2020 році, причому рецесія буде як за часів глобальної фінансової кризи або гіршою.
Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва в понеділок за підсумками екстреної телеконференції за участю глав центробанків і міністерств фінансів країн G20.
“Але ми очікуємо відновлення в 2021 році”, – наводяться її слова в повідомленні МВФ.
“Людські втрати від пандемії коронавірусу вже дуже великі, і всім країнам необхідно працювати разом, щоб захистити людей і обмежити економічний збиток”, – сказала вона.
Георгієва зазначила, що вплив на економіку з боку COVID-19 є і буде серйозним, але чим швидше вірус буде зупинено, тим швидшим і потужнішим буде відновлення.
“Ми рішуче підтримуємо екстрені фінансові заходи, які багато держав вже зробили для зміцнення систем охорони здоров’я та захисту постраждалих співробітників і компаній. Ми схвалюємо кроки найбільших ЦБ щодо пом’якшення грошово-кредитної політики. Ці заходи відповідають інтересам не тільки кожної країни, а й світової економіки в цілому”, – сказала вона.
При цьому глава МВФ заявила, що держави з розвиненою економікою, як правило, перебувають у кращому становищі, щоб реагувати на кризу. Водно країни, що розвиваються, і держави з низьким рівнем доходів стикаються з серйозними проблемами.
Георгієва сказала, що близько 80 країн уже звернулися за допомогою до фонду. “Ми тісно співпрацюємо з іншими міжнародними фінансовими інститутами, щоб забезпечити скоординовану відповідь”, – зазначила вона.
Керівник МВФ заявила також про готовність виділити до $1 трлн кредитів, а також про можливість використовувати інші інструменти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас