Україна збільшила виробництво курятини
Україна наростила виробництво замороженої та охолодженої курятини. Про це свідчать дані Держстатистики.
Так, за рік виробництво охолодженої курятини зросло на 1,5%, виробництво замороженої курятини – на 21,7%.
У лютому цього року вітчизняні птахівники виробили 19,3 тис. тонн охолоджених тушок курей і 32,2 тис. тонн заморожених частин тушок курей.
Крім того, Україна наростила виробництво субпродуктів свійської птиці – на 18,6%, до 8,9 тис. тонн.
Нагадаємо, курятина має противірусні властивості, тому попит на неї підвищений.
Найбільший виробник курятини (“Наша Ряба”), агрохолдинг МХП заявив, що працює на повну потужність, щоб забезпечити українців м’ясом.
“Понад 25 тисяч співробітників МХП працюють щодня, надаючи українцям доступ до якісних продуктів харчування, а також підтримуючи національну економіку”, – зазначили в компанії.
За матеріалами: УНН
Поділитися новиною