Toyota тимчасово закриє п'ять заводів через різке падіння продажів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota тимчасово закриє п'ять заводів через різке падіння продажів

Технології&Авто
711
Компанія Toyota оголосила про припинення виробництва автомобілів на п’яти японських заводах у квітні. Причиною такого рішення стала не пандемія коронавірусу, через яку раніше закрилися більшість європейських підприємств, а різке падіння продажів.
Про це повідомляє motor.ru з посиланням на Automotive News. У квітні припинить роботу підприємство в Хамурі, де налагоджено випуск вантажівок Hino.
З 3 по 7 квітня режим простою буде введений на заводі в Такаоці, де збирають Corolla і RAV4, і на фабриці в Цуцумі – там виробляють «Пріуси», гібридні Lexus ES і седани Camry. Випуск Land Cruiser 200, Land Cruiser Prado, 4Runner, Lexus GS і Lexus LX в Тахар призупинять на тиждень, з 3 по 10 квітня.
Не будуть випускати Lexus CT, NX і UX в Кюсю. У зв’язку з зупинкою конвеєрів загальний обсяг випуску автомобілів Toyota скоротиться приблизно на 36 тисяч штук. Разом з тим японський бренд вводить тимчасові обмеження на експорт Toyota Prius і 4Runner, а також на ряд моделей Lexus. За оцінками експертів, в 2020 році ринок нових автомобілів обвалиться – цей рік стане найгіршим для автовиробників з часів кризи 2008 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас