Відповідь Швеції на COVID-19: Школи й підприємства працюють, людей закликають підтримати малий бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відповідь Швеції на COVID-19: Школи й підприємства працюють, людей закликають підтримати малий бізнес

Світ
8719
Хоча практично всі країни Європи закрилися на карантин через коронавірус, Швеція не стала тотально забороняти в’їзд і виїзд із країни.
Там також продовжують працювати школи, бари, ресторани і підприємства, співробітників яких не можна перевести на віддалену роботу, а ЗМІ закликають місцевих жителів подбати не тільки про громадян старше 70 років, але і підтримати малий бізнес, який найбільше страждає від кризи.
Скільки хворіє. За даними шведського Агентства з питань громадського здоров’я, в Швеції підтверджено вже понад 2 тисячі випадків інфікування COVID-19, 33 людини померли.
Що рекомендують. МЗС Швеції рекомендував скасувати всі туристичні поїздки за межі країни до 14 квітня, але при цьому робочі поїздки за кордон не заборонені. Як мінімум три місцеві туристичні компанії TUI, Ving і Apollo скасували або перенесли вже заброньовані поїздки, повідомило місцеве видання svt.
Крім того, 19 березня Агентство з питань громадського здоров’я Швеції рекомендувало відмовитися від поїздок по країні, які не є необхідними, зокрема, пов’язаними зі святкуванням Великодня і зустрічами з літніми родичами. Цей захід не є обов’язковим.
Ще одна рекомендація – максимально обмежити соціальні контакти людям старше 70 років і користуватися послугами доставки продуктів і медикаментів. Агентство з питань громадського здоров’я рекомендує шведам не відвідувати своїх літніх родичів, особливо людям з симптомами респіраторного захворювання.
Також воно рекомендованоо перевести старші класи середньої школи і університети на дистанційне навчання. При цьому молодші класи і дитячі садки продовжують працювати.
«Основний принцип… полягає в тому, що особи без симптомів, які не належать до груп ризику, повинні мати можливість продовжувати свою звичайну діяльність. Водночас, зараз існує ряд заходів, які допомагають зменшити поширення», – йдеться в повідомленні цього шведського відомства.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас