Капіталізація Apple опустилася нижче $1 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Капіталізація Apple опустилася нижче $1 трлн

Фондовий ринок
295
Капіталізація Apple Inc. (SPB: AAPL) в понеділок опустилася нижче $1 трлн, і єдиною американською компанією з ринковою вартістю вище цієї позначки залишається Microsoft Corp.
Акції Apple Inc. подешевшали за підсумками торгів на 2,1% – до $224,37.
Фондовий ринок США завершив зниженням чергову сесію, не дочекавшись прийняття американськими законодавцями пакету заходів щодо підтримки економіки в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.
Капіталізація Apple перебувала вище $1 трлн з жовтня минулого року. У лютому 2020 року вона наближалася до позначки в $1,4 трлн і з цього моменту впала вже на 31%.
Для порівняння: індекс S&P 500 знизився за той же час на 34%.
Apple стала однією з перших компаній, що заявили про негативний вплив коронавірусу на її звітність. Ще 18 лютого компанія попередила, що її виручка в другому фінкварталі (закінчується 30 березня) не досягне прогнозів через епідемію в Китаї.
Серед американських компаній, капіталізація яких будь-коли піднімалася вище $1 трлн, крім Apple і Microsoft – Alphabet (SPB: GOOG) Inc. і Amazon (SPB: AMZN).com. Ринкова вартість Microsoft за підсумками торгів у понеділок склала $1,03 трлн, Amazon – $947 млрд, Alphabet – $725 млрд.
Ще одна компанія з капіталізацією вище $1 трлн – Saudi Aramco. Ринкова вартість саудівської державної нафтокомпанії, що досягала раніше в цьому році $2 трлн, наразі становить близько $1,5 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас