"Укрпошта" наполягає на праві пенсіонерів оперативно перейти до отримання пенсії через пошту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошта" наполягає на праві пенсіонерів оперативно перейти до отримання пенсії через пошту

Фондовий ринок
567
АТ “Укрпошта”, відзначаючи наявність проблем у пенсіонерів у селах із отриманням пенсій через банківські відділення через припинення міжміського пасажирського сполучення у зв’язку з карантинними заходами, вважає за необхідне дозволити оперативний перехід пенсіонерів на обслуговування в “Укрпошту”.
Як повідомляє генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський, у зв’язку з карантинними заходами велика кількість пенсіонерів “застрягли у своїх будинках у селі та не можуть доїхати до райцентру, щоб зняти гроші на життя”.
Він нагадав, що банківські відділення є всього у 6% населених пунктів країни.
“У нас є рішення – і воно буде вже найближчим часом винесено на розгляд Кабінету міністрів: швидко переводити пенсіонерів у селах на отримання пенсій в “Укрпошті”. Приймати їхні заяви і не тероризувати людей”, – сказав він агентству “Інтерфакс-Україна”.
Смілянський також повідомив, що проситиме Кабмін зобов’язати Пенсійний фонд дотримуватися вже чинних законів і надати пенсіонерам можливість вибору місця отримання пенсійних виплат.
За словами гендиректора “Укрпошти”, заяви від пенсіонерів у ситуації, що склалася, як виняток, можна дозволити приймати в телефонному або письмовому форматі, передавши їх через листоношу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас