«Самогубство для економіки» - Милованов про закриття підприємств на карантин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Самогубство для економіки» - Милованов про закриття підприємств на карантин

Особисті фінанси
3109
Під час кризи економіка має працювати. Так, певні підприємства мають бути зупинені для карантину і непоширення вірусу. Але масова зупинка підприємств державою – це самогубство для економіки.
Про це ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов написав у FACEBOOK.
“На підприємствах працюють люди, вони отримують зарплати, за які вони живуть. Підприємства платять податки і наповнюють бюджет, з яких платять пенсії і зарплати бюджетникам,”- написав він.
Варіанти роботи під час кризи.
  • Дистанційна робота. Але якщо повний перехід на дистанційну роботу неможливий, не потрібно закривати підприємство.
  • Можна перевести підприємства і організації на меншу потужність, щоб працювало значно менше робітників і були знижені ризики розповсюдження вірусу. Тоді підприємства не будуть повністю зупинятись, працівники будуть отримувати частину зарплати, будуть платитись певні податки.
  • Таким підприємствам буде значно легше відновити роботу в повному обсязі після кризи, ніж тим, які будуть повністю зупинені. А швидкість відновлення економіки буде нашим головним викликом після кризи.

Довідка Finance.ua:

  • У Державній службі розповіли про виплати безробітним під час карантину. На період карантину задля запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 офіційно зареєстрованим безробітним збережуть відповідні виплати:
  • для осіб, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю буде збільшено до 1 800 гривень (зараз – 1 630 грн);
  • для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю буде збільшено до 650 гривень (зараз – 610 грн).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас