Резерви України на тлі валютного ажіотажу скоротились до $24 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резерви України на тлі валютного ажіотажу скоротились до $24 мільярдів

Казна та Політика
1473
Міжнародні валютні резерви зменшилися більш ніж на $2,5 млрд, до $24 млрд, на фоні проведення Національним банком валютних інтервенції для згладжування курсових коливань.
Про це на брифінгу сказав заступник голови Національного банку Олег Чурій.
“Резерви на сьогодні перевищують 24 млрд доларів. Резерви знаходяться в цінних паперах найвищої якості”, – сказав Чурій.
За його словами, чисті інтервенції з продажу іноземної валюти з початку року склали близько $1,5 млрд.
“Але хочу наголосити, що минулого року Нацбанк купив близько 8 млрд доларів, і на сьогодні у нас резервів достатньо аби продовжувати згладжувати коливання”, – сказав заступник голови Нацбанку.
Також він додав, що НБУ і надалі зберігатиме свою присутність на міжбанку задля проведення валютних інтервенцій для згладжування курсових коливань. Окрім того, Чурій зауважив, що проблему з готівковими доларами буде вирішено найближчим часом.
“На початку тижня ми бачили тенденцію, коли в банках не вистачало готівкової валюти і це було пов’язано з проблемами авіасполучення. Ми забезпечили банки достатньою кількістю банкнот у євро. У нас в активній фазі переговори щодо доставки готівкового долара з Америки і ми сподіваємось, що невдовзі нам вдасться завезти велику партію готівкового долара для того, щоб забезпечити належну роботу кас банків”,- запевнив він.

Економіка на карантині: обмін валют, порятунок гривні і нафту 🎬

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас