Xiaomi відмовляється від виробництва власних процесорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi відмовляється від виробництва власних процесорів

Фондовий ринок
844
У 2017 році Xiaomi повідомляла про початок виробництва процесора Surge S1, що зробило китайського виробника смартфонів членом елітної групи технологічних компаній, таких як Samsung і Huawei, які могли розробляти свої власні чіпсети.
Однак після Surge S1 ми мало що чули про прогрес в розробці чіпів. Остання інформація з Китаю говорить про те, що Xiaomi, ймовірно, відмовилася від свого проекту чіпсета.
Всі смартфони Xiaomi за останні пару років працювали на Qualcomm або MediaTek. За словами представника галузі, Xiaomi фокусує свою увагу на інших проектах, які не такі складні або дорогі, як розробка процесора. Замість того, щоб робити процесори для смартфонів, компанія прагне розробляти малопотужні Bluetooth, радіочастотні чіпи та інші периферійні компоненти.
Він зазначає, що це буде відрізнятися від стратегії Huawei повністю інвестувати в свій чіпсетний бізнес. Він також додає, що Xiaomi, схоже, шукає баланс між розробкою конкурентоспроможного продукту і фінансовим прибутком. У зв’язку з цим він диверсифікує свій чіп-бізнес, щоб уникнути довгострокових витрат на дослідження і розробки.
За останні пару років Xiaomi вклала значні кошти в низку компаній, що випускають мікросхеми. Буквально минулого тижня вона придбала частку в Hypower Electronics, виробнику чіпів з швидкою зарядкою. Раніше в цьому році Xiaomi зробила стратегічні інвестиції в двох виробників чіпсетів. Торік Xiaomi також інвестувала в фірму Verisilicon з розробки мікросхем.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас