На державних шахтах виявили розкрадання 51 млн гривень (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На державних шахтах виявили розкрадання 51 млн гривень (інфографіка)

Кримінал
337
Правоохоронці викрили двох осіб, причетних до організації схеми із заволодіння понад 51,17 млн гривень трьох державних вугледобувних підприємств.
Про це повідомляється на сайті НАБУ.
Слідство встановило, що протягом 2016-2018 років група осіб організувала схему, в результаті якої фактично встановила контроль за державними закупівлями трьох державних підприємств – ДП Селідоввугілля, ДП Мирноградвугілля і ДП Шахтоуправління Південнодонбаське №1.
“Ідеться про весь ланцюжок – від моніторингу потреб держпідприємств у закупівлях, формування умов тендерів, комунікації з потенційними постачальниками до визначення очікуваної вартості закупівлі, переможця тендерів і контролю за розрахунками з ним”, – йдеться в повідомленні.
У 69 закупівлях зазначених підприємств договори на поставку отримувала одна компанія. При цьому йшлося про постачання таких: паливно-мастильні матеріали, запасні частини до гірничо-шахтного устаткування, металовироби, кабельна продукція для шахт.
“Однак, фактично ця компанія виконувала роль посередника, перепродуючи товар, придбаний в учасників реального сектора, з націнкою. Ті, в свою чергу, через спеціально створені учасниками схеми перешкоди, не мали реальних шансів співпрацювати з держпідприємствами”, – зазначили в НАБУ.
Протягом майже трьох років ці три державні підприємства закупили за завищеними цінами обладнання, запасні, витратні матеріали та інші товари, іноді навіть без необхідності, на суму майже 174,5 млн гривень, переплативши більш як 51,17 млн гривень.
У понеділок, 16 березня, фігурантам повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтями про вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією частиною, а також привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та створення злочинної організації (ч.4 ст.28, ч.5 ст.191, ч.1 ст.255 КК України).
Слідство встановлює інших осіб, причетних до організації корупційної схеми, для притягнення їх до відповідальності.
На державних шахтах виявили розкрадання 51 млн гривень (інфографіка)
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас