За педагогами, які працюють дистанційно у період карантину, зберігається середня зарплата - МОН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За педагогами, які працюють дистанційно у період карантину, зберігається середня зарплата - МОН

Казна та Політика
952
У Міністерстві науки і освіти України зазначають, що за педагогами, які у період карантину працюють дистанційно або у гнучкому режимі, зберігається середня заробітна плата.
Про це повідомляється на Урядовому порталі.
«У зв’язку із запровадженням загальнонаціонального карантину педагоги максимально мають бути переведені на роботу в гнучкому та дистанційному режимі, при цьому навіть за працівниками, що фактично не виходять на роботу, за законом зберігається середня заробітна плата», – сказано у повідомленні.
Зазначається, що в багатьох закладах освіти перестали примушувати педагогів виходити на роботу в порожні школи.
«Однак сигнал дійшов не до всіх…Закликаємо вчителів відстоювати свої права, адже без вашого звернення і скарги нам важко включитися в процес”, – зазначила заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.
Так, у листі на департаменти (управління) освіти і науки йдеться про те, що в умовах загальнонаціонального карантину примусове відправлення працівників у відпустки, зокрема без збереження заробітної плати, на період призупинення навчання є неприпустимим.
Також в ньому нагадується про те, що на період карантину за всіма працівниками зберігається середня заробітна плата (її розмір визначається згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року №100 «Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати»).
У документі також пояснюється, що працівники, які фактично не виходять на роботу під час карантину, мають вважатися такими, що не виходять на роботу у зв’язку з простоєм (згідно зі статтею 34 Кодексу законів про працю України, простій – це призупинення роботи, викликане невідворотною силою або іншими обставинами).
За такими працівниками, відповідно до статті 113 Кодексу законів про працю України, має зберігатися середній заробіток за час простою.
Повідомляється, що у випадку, якщо вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу, то оплата його праці здійснюється з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас