РБІ: Оприлюднення результатів за 2019 фінансовий рік та зміни у прогнозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РБІ: Оприлюднення результатів за 2019 фінансовий рік та зміни у прогнозі

Кредит&Депозит
51
Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (РБІ) переглянув свій прогноз у зв’язку зі зміною обставин, які впливають на щоденне середовище та глобальну економіку та виникли внаслідок заходів, яких вживають задля стримання поширення COVID-19. Пов’язані з цим обмеження, ймовірно, призведуть до жорсткої економічної кризи в єврозоні (де прогнозується зниження ВВП на 4% у 2020 році) та матимуть негативні наслідки для ринків РБІ (де прогнозується зниження ВВП у розмірі до 6% у 2020 році):
  • РБІ скорочує прогнозовані показники щодо приросту кредитів на 2020 рік.
  • Наразі очікується підвищення коефіцієнту резервування на 2020 фінансовий рік до 50-75 базисних пунктів, залежно від того, наскільки тривалою та критичною буде дестабілізація.
  • РБІ має на меті досягнення показника співвідношення витрат та доходів на рівні близько 55% у середньостроковій перспективі та наразі здійснює оцінку можливого впливу поточних обставин на коефіцієнт у 2021 році.
  • У середньостроковій перспективі РБІ ставить за мету досягнення консолідованого доходу на власний капітал на рівні приблизно 11%, проте ще здійснює оцінку впливу поточних умов на рентабельність у 2020 році.
  • РБІ підтверджує ціль щодо досягнення показника базового капіталу першого рівня близько 13%
  • З огляду на зазначену ціль, РБІ планує розподілити 20-50% консолідованого прибутку.
РБІ також оприлюднив свій річний звіт за 2019 рік, який доступний онлайн за посиланням: http://ar2019.rbinternational.com. Він не враховує змінений прогноз. Ключові показники істотно не змінились порівняно з попередніми показниками, що були оприлюднені 6 лютого 2020 року:
РБІ: Оприлюднення результатів за 2019 фінансовий рік та зміни у прогнозі
РБІ: Оприлюднення результатів за 2019 фінансовий рік та зміни у прогнозі
*з урахуванням результатів з початку року
******
Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (РБІ) вважає Австрію, де він є провідним корпоративним та інвестиційним банком, і країни Центральної і Східної Європи (ЦСЄ) своїм внутрішнім ринком. На 13 ринках у цьому регіоні працюють дочірні банки РБІ. Крім того, Група охоплює низку компаній, які надають інші фінансові послуги, наприклад, у сферах лізингу, управління активами, придбання та поглинань бізнесу.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас