Кличко пропонує вдвічі знизити плату за оренду комунального майна для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко пропонує вдвічі знизити плату за оренду комунального майна для бізнесу

Казна та Політика
675
Мер Києва Віталій Кличко пропонує Київраді проголосувати за зменшення плати для малого і середнього бізнесу за оренду комунального майна.
Про це повідомляє пресслужба КМДА.
“Як обіцяли, ми знайшли механізм підтримки, і я підписав проект рішення Київради про зменшення фінансового навантаження на малий і середній бізнес, що працює в столиці. І який сьогодні найбільш вразливий. Місто надасть 50-відсотків знижки на сплату за оренду майна. До 31 липня. А не платитимуть підприємці, починаючи вже з 11 березня. Я переконаний, депутати на найближчому засіданні – 26 березня – підтримають таке рішення”, – повідомляє Кличко.
Щоб підтримати малий та середній бізнес в ситуації обмежувальних заходів, запроваджених у столиці, проектом рішення пропонується тимчасово, до 31 липня 2020 року, встановити орендну плату за оренду майна територіальної громади міста Києва у розмірі 50% від визначеної у договорах оренди.
Кличко зазначив, що в столиці майже 900 тисяч квадратних метрів нежилих приміщень, основну частину яких орендує малий та середній бізнес.
Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада ухвалила проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).
Через загрозу поширення коронавірусної інфекції Кабінет міністрів запровадив обмежувальні заходи в Україні з 12 березня по 3 квітня.
В Україні з 18 березня тимчасового припиняється курсування залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень. У великих містах закриваються метрополітени, змінюється рух іншого громадського транспорту.
Тимчасово закриваються заклади громадського харчування (кафе, ресторани), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури. Доставка їжі може працювати, якщо персонал має відповідний індивідуальний захист.
Дозволена робота продуктових магазинів, АЗС, аптек, банківська та страхова діяльність.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас