Наступні два квартали будуть дуже важкими для IT-галузі – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступні два квартали будуть дуже важкими для IT-галузі – експерт

Фондовий ринок
17033
Наступні два квартали будуть дуже важкими для IT-галузі у зв’язку з негативним економічним впливом епідемії коронавірусу.
Про це в коментарі УНІАН повідомив виконавчий директор асоціації IT Ukraine Костянтин Васюк.
“Наступні два квартали будуть дуже тяжкими для економіки та IT-індустрії зокрема. Найближчим часом ми будемо мати справу з уповільненням темпів зростання IT-сфери. Вже сьогодні ми бачимо, що компанії консолідуються: їх зусилля спрямовані на захист здоров’я своїх співробітників, утримання ключових клієнтів і позицій на ринку”, – сказав він.
Також Васюк повідомив, що IT-компаніям доведеться вносити зміни у свою діяльність у зв’язку зі сформованою ситуацією.
“Нам доведеться працювати в умовах оптимізації бюджетів і, можливо, зміни бізнес-моделей – ми бачимо, як масово скасовуються івенти, компанії переходять на віддалений режим роботи та переглядають договори”, – сказав він.
При цьому експерт висловив упевненість, що саме IT-індустрія зможе швидко впоратися з негативними економічними наслідками епідемії.
“Водночас IT-бізнес в Україні зможе зосередити зусилля на своїх ринкових перевагах. Тому зараз важливо не вносити критичних змін в умови функціонування ІТ-індустрії в Україні, адже після стабілізації ситуації саме вона зможе швидко відновити темпи зростання”, – підсумував Васюк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас