Фінансовий сектор в умовах режиму надзвичайної ситуації: поради НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансовий сектор в умовах режиму надзвичайної ситуації: поради НБУ

Казна та Політика
2625
Фінансовий сектор в умовах режиму надзвичайної ситуації. Що треба знати.
Інформацію від НБУ опубліковано на його сторінці в FACEBOOK.
Як будуть працювати. На час режиму надзвичайної ситуації, оголошеного в окремих регіонах країни, банківська система продовжить працювати в звичайному режимі. Безперебійне обслуговування клієнтів та поповнення банкоматів буде забезпечено за будь-яких умов.
Обмеження. Національний банк не вводить жодних обмежень на роботу банків чи проведення ними операцій (видача коштів з депозитів, надання кредитів, обмін валюти тощо).
Безпека. Для Національного банку важлива безпека українців в умовах поширення коронавірусу. Отримання фінансових послуг не має ставити здоров’я громадян під загрозу. Тому ми закликаємо громадян не відвідувати банківські відділення без нагальної потреби і користуватися послугами дистанційного банкінгу, уникати користування готівкою. У свою чергу банки мають забезпечити безперебійну роботу контакт-центрів та дистанційних каналів обслуговування.
Рекомендації. Ми рекомендували банкам знизити тарифи на дистанційні та безготівкові послуги для заохочення населення до їх використання.
  • Радимо максимально переходити на безготівкові розрахунки, безконтактні та мобільні платежі за допомогою смартфонів та з використанням платіжних карток. Якщо у вашому оточенні є люди старшого віку, допоможіть їм оплатити комунальні послуги чи інші платежі онлайн. Сьогодні потрібно максимально обмежити коло прямого спілкування і лишатись удома.
Останніми днями ми спостерігаємо ознаки нестачі готівкової валюти в касах банків. Це спричинено підвищенням попиту населення на готівкову валюту.
Водночас на коррахунках банків зосереджено 8 млрд дол. США безготівкової валюти і клієнти можуть вільно переказувати власну валюту на свої рахунки, відкриті в інших банках, конвертувати одну безготівкову валюту в іншу. Але через припинення авіаперевезень та закриття кордонів готівкові долари та євро доставляються в Україну з затримкою.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас