Як українські IT-компанії захищають своїх співробітників від коронавірусу COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українські IT-компанії захищають своїх співробітників від коронавірусу COVID-19

Фондовий ринок
1803
Асоціація IT Ukraine провела опитування серед українських IT-компаній, щоб дізнатися, які заходи вони вжили з метою запобігання поширенню коронавірусу. Опитування проводилося з 12 по 15 березня, участь у ньому взяли 24 компанії-члени Асоціації.
Опитування стосувалося таких аспектів, як посилення санітарного режиму, готовність перевести робочі процеси у віддалений режим, інформаційна робота з метою протидії поширенню COVID-19.
З 24 опитаних компаній майже всі (96%) оперативно закупили в офіс антисептики і захисні маски, а також інформують співробітників про методи захисту від COVID-19.
Робочі відрядження за кордон скасували 91% опитаних, заплановані масові заходи скасували 86%. На online-режим в комунікаціях оперативно перейшли 70% опитаних, а 54% ввели в офісі режим вільного відвідування. Набагато менше компаній (33%) ввели обмеження на особисті поїздки співробітників за кордон.
Дві компанії з 24 опитаних повідомили, що розробили екстрений план дій і створили спеціальну робочу групу, яка покликана контролювати ситуацію і реагувати на екстрені випадки в разі інфікування членів колективу.
Багато компаній поділилися й іншими вжитими заходами, серед яких: вимірювання температури у членів колективу і відвідувачів, чергування корпоративного лікаря, перехід на посилений санітарний режим, закупівля експрес-тестів для виявлення COVID-19, введення 14-денного карантину для всіх, хто повернувся з поїздки за кордон останнім часом тощо.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас