МВФ виділить трильйон на порятунок від кризи країн, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ виділить трильйон на порятунок від кризи країн, що розвиваються

Світ
916
Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий мобілізувати кредитний ресурс на 1 трильйон доларів для допомоги членам фонду в боротьбі з наслідками коронавірусу для економіки. Про це заявила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва.
Як вказано в заяві, в якості першої лінії захисту МВФ може розгорнути свій гнучкий інструментарій реагування на надзвичайні ситуації, щоб допомогти країнам з невідкладними проблемами в платіжному балансі. На ці потреби може бути виділено 50 млрд доларів країнам, що розвиваються. До 10 млрд доларів може бути надано членам з низьким доходом через пільгові механізми фінансування, які мають нульові процентні ставки.
На сьогоднішній день фонд вже має 40 чинних угод з загальними зобов’язаннями в розмірі близько 200 млрд доларів. Ще 20 країн проявили інтерес до фінансування, допомога яким може знадобитися в найближчі дні.
Таким чином, МВФ може підтримати свої 189 країн-членів і продемонструвати цінність міжнародного співробітництва. “Тільки завдяки обміну, координації та співпраці ми зможемо стабілізувати світову економіку і повернути її до повноцінного здоров’я”, – додала Георгієва.
Глава МВФ нагадала, що за даними Інституту міжнародних фінансів з початку кризи інвестори вивели з ринків, що розвиваються, майже 42 млрд доларів, що є найбольшим відтоком, який коли-небудь реєструвався.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас