Таскомбанк у трійці банків із найнадійнішими депозитами! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таскомбанк у трійці банків із найнадійнішими депозитами!

Кредит&Депозит
71
Таскомбанк у трійці банків із найнадійнішими депозитами!
16 березня 2020 року Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» (Україна) підбило підсумки «Рейтингу надійності банківських депозитів». ТАСКОМБАНК залишається єдиним банком з українським капіталом у трійці фінансових установ із найбільш надійним рівнем депозитів.
«Стабільно третю позицію в рейтингу надійності займає ТАСКОМБАНК. Як і раніше, це єдиний банк з українським капіталом в ТОП-3 банків з найнадійнішим рівнем депозитів. За даними НБУ, за 2019 рік ТАСКОМБАНК отримав прибуток у розмірі 458,036 млн грн, його чистий процентний дохід склав 1,337 млрд грн, а чистий комісійний дохід — 463,194 млн грн. Також, станом на 01.01.2020 року, частка NPL у кредитному портфелі банку виглядала значно краще, ніж в середньому по банківській системі, і складала всього 10,09%», — йдеться у повідомленні Рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг».
За словами Бориса Рафаловича, Директора Департаменту продажів роздрібних продуктів ТАСКОМБАНКУ, рівень утримання депозитів населення в ТАСКОМБАНКУ, попри зниження дохідності вкладів, за минулий рік склав понад 80%, тобто кожен 8-й клієнт із 10-ти розміщував вклади на новий термін, незважаючи на те, що ставки в конкурентів на ринку були на 1,5 – 2% вищими. Тож більшість клієнтів обирають не найвищі ставки, а довіряють свої кошти надійним банкам, які пропонують лояльні умови та якісний сервіс.
«Прогнозуючи рух депозитних ставок у поточному році, ми спираємось на прогнози регулятора стосовно розміру облікової ставки. Нині вона встановлена на рівні 10% річних, і дохідність вкладів для населення коливається на ринку в діапазоні 11-14% річних у гривні. Якщо регулятор до кінця року знизить облікову ставку до 8%, банки пропонуватимуть своїм вкладникам ставки на рівні 8-11% річних у національній валюті», — зауважив Борис Рафалович.
Аналізуючи нові тенденції, що переважатимуть у 2020-му як на депозитному ринку, так і в роздрібному секторі, Борис Рафалович зазначив підвищення рівня конкуренції між банками, зміни структури строковості вкладів (перетікання коштів вкладників з ощадних рахунків на строкові депозити), пошук фінансовими установами нових інструментів залучення клієнтів на тлі зниження депозитних ставок та розвиток дистанційних сервісів обслуговування.
Повну історію рейтингів АТ «ТАСКОМБАНК» дивіться на сайті агентства.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас