😷 У Кабміні рекомендують роботодавцям перевести співробітників на віддалену роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 У Кабміні рекомендують роботодавцям перевести співробітників на віддалену роботу

Казна та Політика
5725
МЕРТ рекомендує роботодавцям максимально забезпечити використання дистанційної форми праці або гнучкого режиму робочого часу.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.
“З метою правильного застосування законодавства про працю під час дії карантинних заходів, звертаємо увагу, що випадки відсторонення працівника від роботи чітко визначені законодавством (стаття 46 Кодексу законів про працю України). Працівник зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства”, – ідеться в повідомленні.

КОРОНАВІРУС: ситуація, симптоми, рекомендації 😷

Як зазначається, відсутність працівника на роботі у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, хворобою, що підтверджується відповідними документами, не може бути підставою для звільнення чи відсторонення такого працівника.
А надання працівником виданого у встановленому порядку листка непрацездатності є підставою для призначення та виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності.
Що пропонують в міністерстві:
  • за можливості, максимально забезпечити використання дистанційної форми праці та (або) гнучкого режиму робочого часу (в т.ч. і для зменшення скупчення людей у “часи пік”);
  • запроваджувати режим роботи на умовах скороченого та неповного робочого часу з урахуванням вимог, визначених законодавством;
  • максимально сприяти реалізації права працівників на отримання, за їх проханням, оплачуваних відпусток та відпусток без збереження заробітної плати, що надаються працівникам в обов’язковому порядку, та відпустки без збереження заробітної плати, якi надаються за угодою сторiн у порядку, визначеному законодавством;
  • забезпечити працівників антисептичними та дезінфікуючими засобами і проінформувати про профілактичні заходи, розміщені на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на ранок 13 березня загальна кількість інфікованих новим коронавірусів SARS-CoV-2 у світі складає 128 343 особи.
  • Від хвороби вилікувалося вже 68 324 пацієнти.
  • Від ускладнень, викликаних захворюванням, померли 4 720 осіб.
  • В Україні зареєстровано 3 лабораторно підтверджених випадки COVID-19.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас