Агровиробники стурбовані можливим закриттям портів і вантажних пунктів пропуску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агровиробники стурбовані можливим закриттям портів і вантажних пунктів пропуску

Аграрний ринок
656
Українська зернова асоціація заявляє, що можливе закриття зернових пунктів пропуску і морських портів приведе до паніки на ринку, падіння цін на внутрішньому ринку зерна та втрати довіри до українських контрагентів.
Про це йдеться в прес-релізі асоціації.
“Асоціація висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку із нещодавньою заявою прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про закриття більшості прикордонних пунктів пропуску на кордоні України (з 219 пунктів працюватиме тільки 49), зокрема можливістю закриття зернових пунктів пропуску, в т.ч. і морських портів.
…Немає підстав для такого обмеження, оскільки наразі не зафіксовано шляхів передачі коронавірусу через зернові та олійні культури”, – йдеться в повідомленні.
УЗА звертає увагу уряду на те, що закриття портів для експорту українських зернових є адміністративним обмеженням, яке негативно вплине на обсяги експорту (Україна повинна ще експортувати близько 20 млн. тон зернових або 30% від прогнозованого обсягу експорту). Зупинка експорту зернових зменшить обсяги валютної виручки, погіршить стабільність фінансової системи і значно зменшить доходи бюджету країни.
УЗА звернулася до прем’єр-міністра з проханням не допустити зупинки експорту зернових та олійних культур з України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас