В Україні переглянуть підхід до формування прожиткового мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні переглянуть підхід до формування прожиткового мінімуму

Особисті фінанси
1023
Міністерство соціальної політики спільно з депутатами Верховної Ради збирається найближчим часом переглянути підходи до формування прожиткового мінімуму.
Про це повідомляє пресслужба міністерства.
„Ми принципово за необхідність перегляду підходів до формування прожиткового мінімуму”, – наголосила міністр соціальної політики Марина Лазебна.
За її словами, прожитковий мінімум – це найбільш значущий показник в соціальній політиці, оскільки на його основі визначається понад 150 різних виплат, допомог, штрафів тощо. Тому збільшення прожиткового мінімуму призводить до їх автоматичного перерахунку та необхідності вишукання додаткових резервів.
З метою забезпечення комплексного вирішення проблеми прожиткового мінімуму є доцільним вивчити кращий світовий досвід та розробити єдиний підхід щодо оптимізації сфери застосування прожиткового мінімуму як основного показника боротьби з бідністю.
Нагадаємо, до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов з проханням визнати протиправними дії Кабінету Міністрів України зі встановлення розміру прожиткового мінімуму на 2020 рік.

Довідка Finance.ua:

  • Прожитковий мінімум – це вартісна оцінка споживчого кошика, що включає мінімальні набори продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг, необхідних для збереження здоров’я людини і забезпечення його життєдіяльності.
  • Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становив в 2014 році 1176 гривень.
  • В 2015 році – 1330 гривень.
  • В 2016 році – 1544 гривні.
  • Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становить: з 1 січня 2020 року – 2027 грн; з 1 липня – 2118 грн; з 1 грудня – 2189 грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас