"Промінвестбанк" - це великий мішок з боргами, - Охріменко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Промінвестбанк" - це великий мішок з боргами, - Охріменко

Кредит&Депозит
1254
Реальна вартість “Промінвестбанку” сьогодні не 10 млн доларів, а мінус пару десятків мільйонів. Так сьогодні на своїй сторінці у Facebook економічний експерт Олександр Охріменко прокоментував інформацію про угоду з продажу “Промінвестбанку”.
Експерт нагадав, що “Промінвестбанк” планував здати ліцензію раніше, але, припускає він, не зробили цього, щоб не зірвати аукціон. “Але відмова від ліцензії, як мені здається, це питання часу”, – вважає він.
“Сьогодні ПІБ – це великий мішок з боргами. Причому борги перед банком майже всі проблемні, а борги банку – майже всі недисконтирувані. Реальна вартість банку – не 10 млн., навіть не 0, а мінус пару десятків мільйонів. Так що, покупець ПІБа – або ідіот, або точно знає як збирати борги і як домовлятися (читай – професійні колектори). У світі великого бізнесу другий варіант набагато більш імовірний”, – сказав Охріменко.
Нагадаємо, за інформацією ПФТС 4 березня на аукціоні було продано 99,77% акцій “Промінвестбанку”, однак інформація про учасників торгів і покупців акцій не розкривалася. Пізніше в ЗМІ з’явилася заява російського банку ВЕБ, що продаж є порушенням норм міжнародного права, а банк має намір оскаржити продаж в іноземному суді. У Мін’юсті вже прокоментували загрози російського банку, там вказують, що операція пройшла в рамках українського законодавства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас