При відхиленні курсу гривні на 10-15% банки потребуватимуть докапіталізації - асоціація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При відхиленні курсу гривні на 10-15% банки потребуватимуть докапіталізації - асоціація

Фондовий ринок
3952
Відхилення курсу гривні на 10-15% потребуватиме докапіталізації майже всіх українських банків.
Про це заявила виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.
“Якщо дивитися на ланцюжок останніх подій – поширення коронавірусу, розпродаж розрахункових активів, стрімке падіння нафти, все це вимагає додаткових витрат для світової економіки, це може призвести до ослаблення попиту на український експорт і відбитися на банківській системі.
Якщо курс буде відхилятися десь на 10-15%, майже кожен банк буде мати потребу в додатковому капіталі”, – підкреслила вона.
За словами експерта Міжнародного центру перспективних досліджень Єгора Кияна, одним з головних ризиків можливоъ світової кризи є валютні шоки.
“З одного боку, є інтерес стейкхолдерів і частини уряду, яка зацікавлена ​​в слабкій гривні, що, в першу чергу, допоможе швидко наповнити бюджет, а експортерам – отримати конкурентні переваги на зарубіжних ринках. Цей тиск відчувається, і ситуація така, що розхитування ринку і паніка можуть бути більшими, ніж криза”, – пояснив він.
При цьому експерт нагадав, що державі в поточному році необхідно буде повернути рекордну кількість коштів і сильна гривня буде сприятливим фактором.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас