Шмигаль розповів, коли Україна виконає решту умов для отримання траншу від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів, коли Україна виконає решту умов для отримання траншу від МВФ

Казна та Політика
764
Україна в найближчі два-три тижні виконає решту пріоритетних попередніх заходів (prior action) для відкриття нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
“З восьми параметрів, які МВФ просив виконати, у нас залишається два, і ми розраховуємо їх виконати протягом двох, максимум – трьох тижнів. Тобто, у нас прогрес в цьому напрямку”, – сказав він на брифінгу в Києві в середу.
“У нас досить позитивний діалог з МВФ, вчора у нас був конференц-кол з керівництвом МВФ. Домовилися про системне продовження співпраці без зміни будь-яких умов курсу: ми просто рухаємося в тому контексті, в якому рухалися”, – зазначив Шмигаль.
Як повідомлялося, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва 15 лютого в Мюнхені обговорила з президентом Володимиром Зеленським підготовку нової програми співпраці з МВФ, після чого з’явилося повідомлення про візит кількох експертів Фонду до Києва. Його метою було названо проведення технічних обговорень політики, спрямованої на досягнення потужного зростання і забезпечення стабільності.
Для остаточного рішення ради директорів Фонду Києву необхідно, зокрема, прийняти закон №2571 про окремі питання функціонування банківської системи, який повинен усунути законодавчі прогалини, що виникли в ході очищення банківської системи, і знизити ризики негативних наслідків можливого рішення про денаціоналізацію ПриватБанку. Наразі робота над ним триває при координації Офісу президента, і остаточний текст законопроекту очікується в найближчі кілька тижнів.
Передбачалося, що попередні заходи будуть виконані в січні – на початку лютого, що дозволить винести українське питання на раду директорів МВФ в лютому. Однак Верховна Рада зараз увійшла в процес розгляду в другому читанні законопроекту про ринок землі, який при дотриманні існуючого регламенту може розтягнутися на кілька тижнів або навіть місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас