У Swedbank заявили про ймовірні порушення санкцій США проти РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Swedbank заявили про ймовірні порушення санкцій США проти РФ

Світ
1707
Незалежне розслідування можливого відмивання грошей в Swedbank встановило, що операції на загальну суму 4,8 млн доларів потенційно порушили американські санкції, заявив один з найбільших банків Швеції в середу.
Swedbank перебуває під слідством влади США, Швеції та Естонії за його роль в балтійському скандалі з відмиванням грошей.
Він повідомив, що цифра в 4,8 млн доларів стосується тільки можливих порушень американських правил, а звіт юридичної компанії Clifford Chance про її роль у балтійському скандалі оприлюднять 23 березня.
“Це, звісно, грубо кажучи, тривожно”, – заявив генеральний директор Swedbank Йенс Генріксон про можливі порушення санкцій США.
“Це означає, що у нас був недостатньо хороший контроль, недостатньо хороші системи транзакцій, і у нас були недоліки у внутрішньому управлінні”, – сказав він.
Однак акції Swedbank зросли майже до 4%, оскільки аналітики заявили, що загальна сума підозрюваних транзакцій в розмірі $4,8 млн – досить невелика.
Swedbank заявив, що повідомить про результати Управлінню з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC), яка має право накладати штрафи на банки, – і буде повною мірою співпрацювати з органом для врегулювання цього питання.
“По-перше, ми говоримо про незначні суми. Ми говоримо про 5 млн доларів США, і коли ви подивитеся на кількість транзакцій, ми знайшли 586 транзакцій”, – сказав Генріксон.
Swedbank заявив, що Clifford Chance розглядав діяльність з 2007 року по березень 2019 року, особливо – операції в доларах, оброблені через американську фінансову систему протягом п’ятирічного періоду з 22 березня 2014 року, враховуючи терміни дії обмежень.
Банк заявив, що 95% з 586 транзакцій, які потенційно порушували правила OFAC, були оброблені між 2015 і 2016 роками. 508 з них були або виплатами зарплати, або виплатами, пов’язаними з експлуатацією судна, власник якого перебував у Криму, районі, який підпадає під санкції США, сказав він.
Щодо банку тривають розслідування за звинуваченнями, що він обробляв операції в цілому на близько 20 млрд євро на рік переважно російських нерезидентів через Естонію з 2010 по 2016 рік.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас