До BankID Нацбанку вже приєдналися 13 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До BankID Нацбанку вже приєдналися 13 банків

Фондовий ринок
1108
До системи віддаленої ідентифікації BankID Національного банку приєднався Альфа-Банк Україна, який став 13-м у цій системі.
Про це повідомляє пресслужба регулятора у Facebook.
“До системи BankID НБУ приєднався ще один банк – Альфа-Банк Україна. Тепер клієнти Альфа-Банку отримали можливість віддаленого доступу до фінансових, адміністративних і комерційних послуг через просту і зручну систему віддаленої ідентифікації BankID НБУ”, – йдеться в повідомленні.
Це вже другий банк, який приєднався до системи в 2020 році. Крім того, з початку цього року до системи BankID НБУ також приєдналися Міністерство цифрової трансформації, яке запустило мобільний додаток “ДІЯ”, і ще три абоненти-постачальника послуг.
Зараз система налічує 32 учасники – 13 банків і 19 інших установ, які підтримують використання цього сервісу.
На сьогоднішній день до системи BankID НБУ підключені наступні 13 банків: Forward Bank, “Південний”, ПУМБ, Monobank (Універсал Банк), “Ощадбанк”, Кредобанк, Радабанк, Мотор-Банк, Банк Восток, Ідея Банк, Альянс-банк, А-Банк і Альфа-Банк Україна.
Як повідомляв Укрінформ, Національний банк розпочав реалізацію проекту BankID у 2015 році. Зараз НБУ є власником системи і регулює вже відносини між її учасниками. Підключення до системи BankID для українських банків, державних установ та комерційних підприємств – безкоштовне.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас