Mercedes-Benz відмовиться від деяких моделей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes-Benz відмовиться від деяких моделей

Фондовий ринок
3070
Mercedes-Benz відмовиться від деяких моделей з двигуном внутрішнього згоряння.
Про це повідомив в інтерв’ю виданню Autocar глава відділу досліджень і розробок Mercedes-Benz, а також член ради директорів концерну Daimler Маркус Шафер.
Через те, що проектування, випробування і виробництво нових електромобілів вимагає істотних інвестицій, компанії неминуче доведеться чимось жертвувати.
За словами топ-менеджера, заощадити значні кошти можна, відмовившись від нішевих моделей, тобто тих, які побудовані на власних платформах. На сьогоднішній день випускати окрему архітектуру заради однієї-єдиної моделі катастрофічно невигідно.
Шафер не став називати конкретні автомобілі, які концерн збирається відправити на пенсію, проте серед моделей з низькою часткою уніфікації він згадав позашляховик G-класу, суперкар AMG GT, родстер SL і седан S-класу.
Звісно, навряд чи Mercedes-Benz відмовиться від легендарного «Гелендваген», однак найдорожчі і ексклюзивні моделі рада директорів дійсно може принести в жертву на користь більш актуальних і вигідних електрокарів.
Крім того, Шафер згадав і неминучий даунсайзінг: за його словами, остаточне рішення про долю моторів V8 і V12 буде прийматися з урахуванням вимог перспективного екологічного стандарту Euro-7. Конкретних планів щодо відмови від багатолітрових двигунів у Mercedes-Benz поки немає, але топ-менеджер все ж зазначив, що «четвірки сьогодні актуальніші, ніж V12».
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас