Найстаріші компанії світу, що працюють і досі (мапа) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найстаріші компанії світу, що працюють і досі (мапа)

Фондовий ринок
6672
Близько 50% нових компаній закриваються в перші п’ять років, але є ті, що існують більш ніж 1000 років.
Як повідомляє businessviews, 53% найстаріших компаній, які працюють досі, створено в Японії.
Більш того, найстаріша компанія світу була створена в Японії. Їй 1442 роки. Наприкінці 6 століття буддизм лише набирав популярності в Японії, і ніхто й гадки не мав, як будувати храми. Для спорудження першого державного храму був запрошений корейський фахівець Сигеміцу Конго. Йому здалося перспективним продовжувати, й сім’я Конго залишилася в Японії та заснувала в 578 році будівельну компанію “Конго Гумі”.
У 2004 році будівництво храмів складало 80% прибутку компанії, а це $60 млн. До 2006 року “Конго Гумі” залишалася родинним бізнесом, а після, через зростання боргів, власники були змушені продати її великій будівельній корпорації.
А ось найстаріша компанія в США — ферма англійця, яку у 1632 році заснував англієць Джон Таттл. Він отримав грант від Короля Чарльза I на невеликий шматочок землі в Новому Світі й поїхав відкривати свою компанію — ферму Tuttle Farm, яка проіснувала у форматі родинного бізнесу понад 380 років.
Проте, через відсутність інтересу до ведення фермерського господарства у молодих спадкоємців, ферму продали у 2010 році.
Ще один приклад, у Сполученому Королівстві ще у 886 році було відкрито державне виробництво монет. Тоді як багато старих компаній виросли з родинного бізнесу, наприкінці 9 століття в Сполученому Королівстві вже відкрилася державна корпорація Royal Mint. Вона була створена для виробництва монет, які могли б використовуватися як національна валюта.
Дотепер Royal Mint виробляє фунти, але зараз її вже можна відвідати як музей й дізнатися, як мінялися технології протягом одинадцяти століть та як монети виробляють зараз.
Бізнес-рекордсмен є і в Україні. У нас по цей час працює солеварня 13 століття. Її, Дрогобицьку солеварню, було побудовано у 1250 році. Раніше солеварня випускала по 400 тонн солі на день та продавала її ледь не по всій Європі. Зараз випускає лише 400 кілограмів.
Солеварня дотепер знаходиться в первозданному стані, але зараз вона вже більш схожа на музей, ніж на завод. Сіль в шахті добувається так само, як і 800 років тому.

Мапа з найстаршими компаніями світу 🗺️

За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас