Витрати Бюджету за два місяці на 22 млрд грн менші, ніж заплановано - Рахункова палата — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати Бюджету за два місяці на 22 млрд грн менші, ніж заплановано - Рахункова палата

Казна та Політика
349
За два місяці 2020 року видатки загального фонду Державного бюджету менші за План на 22 млрд грн.
Про це повідомляє пресслужба Рахункової палати.
“За два місяці поточного року видатки загального фонду державного бюджету не проведені більш ніж на 22 млрд грн. І значна частина з цієї суми-кошти на виплату пільг, субсидій та соціальні виплати”, – заявив глава Рахункової палати Валерій Пацкан.
Він зазначив, що вже другий місяць триває тенденція невиконання планових показників бюджету.
“Витрати загального фонду в січні-лютому проведені на 22,2 млрд грн, або 14,5%, менше плану. Понад 30% – 7 млрд грн з непроведених витрат – виплата пільг та житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу в грошовій формі та виплата деяких видів допомоги, компенсацій, грошового забезпечення та оплати послуг окремим категоріям населення”, – сказав Пацкан.
Він додав, що також не проведено видатків на 3,5 млрд грн (24,8% плану) на забезпечення діяльності Збройних сил України, закупівлю та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання.
“Не розпочато виконання 43 бюджетних програм на суму 0,8 млрд гривень. Зокрема, не здійснювалися видатки для надання фінансової підтримки сільгосптоваровиробникам на суму 0,2 млрд грн, доплат працівникам за роботу в зоні відчуження та громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, – на 0,1 млрд гривень. Станом на 5 березня Державній казначейській службі України для проведення видатків не представлено майже чверті паспортів бюджетних програм”, – зазначив Пацкан.
За його словами, менше плану надійшло податку на
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас