До кінця року буде створено Держреєстр малозабезпечених громадян України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року буде створено Держреєстр малозабезпечених громадян України

Казна та Політика
292
Як повідомляють вітчизняні засоби масової інформації, Президент України Леонід Кучма сьогодні на прес-конференції у Харкові заявив, що він підтримує заміну пільг адресною допомогою соціально незахищеним верствам населення.
В свою чергу, Перший віце-прем’єр-міністр, Міністр фінансів України Микола Азаров на вчорашній прес-конференції повідомив, що для надання адресної допомоги до кінця поточного року в системі Мінпраці буде створено Державний реєстр малозабезпечених громадян України.
Микола Азаров, зокрема, сказав: „Красива назва „пільга”, але реального змісту мало. Коли з бюджету виділяються кошти малозабезпеченим сім’ям, то це реальні гроші, а коли людина каже, що їй надається якась пільга, якою вона все одно не може скористатися, то це досить ефемерне поняття”.
На думку Першого віце-прем’єр-міністра, Міністра фінансів, для реалізації системи адресної допомоги потрібно „налагодити нормальний, грамотний облік”. Микола Азаров переконаний, що лише у такому разі можна реально, не на словах, а на ділі, підняти систему соціальної допомоги в Україні.
„Коли мені кажуть, що допомога може вимірюватись п’ятьма гривнями - це не допомога, а розмивання допомоги”, - сказав Микола Азаров, - „замість того, щоб так звану допомогу - п’ять гривень - віддавати мільйонам, напевне, буде правильніше, якщо ми, умовно кажучи, по сто чи двісті гривень віддамо десяткам тисяч, але тим, хто справді її потребує, хто може реально цю допомогу отримати”.
Найближчим часом на розгляд Кабінету Міністрів України буде винесено Концепцію забезпечення поступового переходу до надання пільг окремим категоріям громадян у грошовій формі.
У 2003 році (за оперативними відомостями) за рахунок субвенцій з державного бюджету профінансовано оплату передбачених чинним законодавством пільг більш як на 2 млрд. грн.
За матеріалами:
Мінфін України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас